És un projecte que té com a finalitat donar visibilitat a la situació i circumstàncies reals de les persones migrants als països d’acolliment, més concretament a la província de València, per a així poder acabar amb totes les falses creences i estereotips que existeixen sobre les persones migrants. Falses creences que afecten a tots els àmbits socials (sanitat, educació, ocupació, habitatge, ajudes socials…) i que provoquen una gran discriminació cap a la població migrant. Totes aquestes situacions discriminatòries no es donarien, en molts casos, si la població coneguera la vertadera realitat i situació que viuen les persones migrants als seus països d’acollida, en aquest cas l’Estat espanyol.  

         A més, resulta especialment preocupant l’auge de comportaments i actituds racistes i xenòfobes cada vegada a edats més primerenques.
         Amb aquest projecte es pretén acostar als xiquets i xiquetes de València entre 7 i 14 anys i al seu professorat, les situacions i circumstàncies reals de les persones migrants que viuen a Espanya, així com els principals motius que porten a aquestes persones a prendre aqueixa decisió. Es pretén desmuntar aquestes falses creences i estereotips a través de l’ampliació del joc de taula ja entregat al centre escolar; es farà lliurament de la ‘Expansió’ en la qual hi haurà més preguntes i proves relacionades amb les situacions d’exclusió derivades de la crisi de la COVID-19, que permet a l’alumnat conéixer la realitat social a través del joc i en un entorn interactiu.

 

Dossier de treball

 

Finançador: Diputació de València
Periode d’excució: 20 de novembre, 2021 – 19 de novembre, 2022
Cost: 10.045,73
Importe subvencionat: 7.985,73

10 mites, noves perspectives